Att göra ett eget örtsalt är enkelt! Ta helt enkelt de örter som du tycker om och har nära till hands. Mixa örterna med lite grovsalt, och blanda sedan ut med ett finare fling salt. Låt torka på bricka i rumstemperatur, eller på en plåt i ugnen på låg värme. Klart!
Se de örter vi säljer här
Örtsalt med rosmarin, chili och vitlök.
Gör så här:
Ta hälften chili, hälften grovsalt. Här har vi använt en mild chili, använder du en hetare sort tar du mindre chili och mer salt. Ta ut fruktkött och kärnor. Tillsätt 2-3 vitlöksklyftor, och några kvistar rosmarin. Mixa alltsammans i en mixer och mixa ihop. Efter det blanda ut med ett finare fling salt. Bre ut på en bricka el plåt med bakplåtspapper. Låt torka i rumstemperatur, alternativt i ugnen på låg värme (ca 50 grader ) mellan 3-4 timmar. Klart!
Variera receptet med de örter som du själv tycker om. Tips på olika kombinationer nedan.
Jalapeno med persilja
Persilja, vitlök och gräslök
Oregano, persilja, dill
Salvia och citronzest