• - NOGA UTVALDA FRÖER FRÅN OSS PÅ VÄRMDÖ -
Leverans 3-6 dagar. Säkra betalningar med Klarna. Fri frakt på fröbeställningar från 299 kr

Odla ätbara blommor 

Det finns många ätbara blommor som kan användas för att dekorera maträtter, bakverk och sallader. Här är en lista på ätbara blommor som du kan använda.

                                                                                                                         


Inte bara vackra.

Tänk på att inte använda blommor från handeln, då dessa kan vara besprutade. Här finns de fröer vi säljer som ger ätbara blommor och blad.

  1. Ringblomma: Ringblomman med sin starka färg kan användas i soppor och bakverk för att få en saffransliknande färg. Hela växten går att äta, men nya kronblad ger bäst smak. Rik på C-vitamin. Eller varför inte testa att göra ringblomssalva eller torka bladen till te!
  2. Fläderblom: Fläderblomman kan man använda till att göra saft eller som dekoration. Skörda gärna från en svartbladig fläder. De brukar få rosa blommor och ger då rosa saft! 
  3. Äppelblom: De vackra blommorna i äppelträden går att använda i bakverk. Dekorera efterrätter med äppelblom, antingen färska eller kanderade. 
  4. Pensé och viol: Pensé och viol liknar varandra i både utseende och smak. Vackra att dekorera tårtor med, men också fina i en sallad. 
  5. Malva: Malvan smakar inte så mycket men alla sorter går bra att äta. Malvan är vanligast i färgerna rosa, lila och vit, och passar för att dekorera bakverk. Ångkoka bladen som en grönsak eller smaksätt olja och vinäger. Roten kan ätas efter att man kokat den mjuk och därefter stekt den. Sägs också hjälpa emot halsont.
  6. Krasse: Krasse är en kryddväxt som har en skarp och pepprig smak. Blommorna är vackra att dekorera en sallad med tex.  
  7. Syren: Blommorna har en söt, mild smak och passar bra i matlagningen eller till bakverk. Eller varför inte testa en att göra en syrensirap att ha som drinktillbehör! Eller syrensaft. 
  8. Lavendel: Blommorna har en söt och parfymerad smak som passar till bakverk, eller som dekoration på tårtor. 
  9. Rosor: Rosor är en klassisk blomma att använda i bakverk och desserter. Eller testa att göra rosensocker. Blir fantastiskt vackert när sockret tagit färg av rosenbladen. 
  10. Penséer. Dessa är vackra att dekorera salladen med, snittar eller varför inte ett bakverk. Också fina att frysa in ii iskuber. 

Ringblomma

Syren